domingo, 26 de enero de 2014

Tecnologia mòbil i ensenyament.



Hi ha molta discusió amb l'ús de noves tecnologies a l'escola, avui dia crec que cap persona qüestiona l'utilitat d'esta però si que s'aprofite adecuadament i si els alumnes no perden massa temps amb ells i perden habilitats per eixemple a l'escriptura.

Jo vaig a parlar-vos de la meua experiència a nivell profesional a l'escola. 
D'una banda el meu col.legi aquest any participa en dues projectes: el de la dotació de tablets per part de Conselleria a 5º de Primaria. Ens han donat 7 tablets per classe i són 3 classes, l'objectiu principal de l'ús dels tablets és que els xiquets aprenen a aprendre a través de l'investigació per mitjà de la cerca d'informació per l'elaboració dels seus projectes projectes educatius. 

Però dotar a l'aula de tecnologia no significa vaja acompanyada de qualitat en els processos d'ensenyança-aprenentatge, si no se li unix d'un projecte d'innovació pedagògica al projecte educatiu de centre. 

L'altre projecte en el que participa el meu centre és el projecte "Aula Innova". Un projecte pilot on participen deu centres de tota Espanya, que tracta de desenvolupar les TIC a l'entor educatiu.

És pero aixó que amb una bona guia, formació per part del profesorat i el suport de l'administració, l'ús de la tecnologia mòbil és una eina fonamental per l'educació adaptant-nos als temps que corren.

TILC: Comunicació a Internet


Aquesta setmana hem traballat les xarxes socials.
Un tema sensible en educació, ja que es molt difícil protegir als alumnes de possibles engyans, els seus propis errors o diversos perills d'exposar les nostres vides en la xarxa. Hem estat dabatent estos temes en els fòrums del curs, arribant a la conclusió que el millor que podem fer per ells és previndre de futurs patiments amb una bona formació tant per a ells com per als pares. Que coneguen la importància del seus actes i la resposabilitat que comporta exposar tot alló que fas.
L'altra dia vaig veure una oració a Facebook que sàviament deia:
-El millor de tindre mes de trenta és que vaig fer totes mes favades abans de l'existència d'internet.


És veritat, ara el teu futur cap o nóvio o sogra et jutjaren pel que has fet amb quinze anys, perquè tot es queda en la xarxa, no és just però hem d'ensenysar-li a evitar que publiquen els seus errors.


D'altra banda, també hem de dir que les xarxes socials són una font de recursos educatius immensa, com a mestres d'AL és indispensable ja que la majoria dels nostres materials de treball hem de fer-los nosaltres mateixos i tota l'ajuda és ben rebuda.
Jo vaig estar veure Pinterest i Picasa, unes plataformes on podem compartir les nostres fotos i en el nostre cas, materials per a imprimir o escanejats.



https://picasaweb.google.com/MaestrosAyL

Aci tenieu dos webs de cadascuna de les plataformes que vos he comentat, ambdues són de la mateixa persona Eugenia Romero, una mestra d'AL de Illes Balears, que constantement esta compartint material nou i molt bo, és la presidenta de la asociació de mestres d'AL de Balears AMALIB i si no la coneixes ja és hora perquè ès una crack.


I per a finalitzar la tasca de la setmana, hem compartit informació de webs, vídeos i materials, per Twitter amb el hastag #TILCiTIC amb un resultat molt interesant i productiu.



miércoles, 15 de enero de 2014

llengua i les TICs



Esta setmana nostre treball s'ha centrat a conéixer diversos diccionaris i enciclopèdies de la llengua catalana on trobar conceptes de la nostra especialitat. Jo vaig estar buscant conceptes propis d'audició i llenguatge en les diferents fonts, i he tret les següents conclusions.

-DIEC és el Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans. (tan sols conté alguns conceptes logopèdics però deuen treballar a incloure encara molts que per a nosaltres serien bàsics com disglòssia)

-Diccionari Català-Valencià-Balear  (no ens servix si volem buscar terminologia de l'especialitat)

-Diccionari de l'Enciclopèdia Catalana  i  TERMCAT ( podem trobar la gran majoria de termes ací però de vegades ens trobem que hi ha definicions no del tot correctes)

-Optimot (més completa i més adequada pel que he vist de la nostra especialitat)

Em pareix que estos diccionaris són una eina molt útil per a millorar el mostre vocabulari i adequar-ho a la llengua, però si volem material especializat en català trobarem moltíssimes webs especialitzades com:

-e-logopedia

-logopèdia al dia





jueves, 9 de enero de 2014

Un poc de musica




La TV3 organitza un marató per a recollir diners per la investigació de malalties neurodegeneratives, aquest col.legi col.labora amb un lip dub. Em parec apropiat afegir un video on es mostra valors ja que som mestres i es una part fonamental del nostre treball.

Coneiximents previs

Sempre m'han agradat les tecnologies però em parec que no tinc la paciència necessària. Fa uns any vaig fer un curs de pissarra digital i altre de jclic però la falta de practica em va a fer oblidar quasi tot.
M'agrada molt la fotografia però no he sigut capaç d'aprendre photoshop, pel que he dit de la paciència, per això ús lightroom el germà xicotet de photoshop.

Comencem....

Aquest blog comença com tasca de la assignatura: TILC: TIC i dinàmiques d'aula aplicades al TILC del curs de capacitació de la Universtitat d'Alacant, es a dir com aplicar les tecnologies al tractament integrat de llengües i contiguts dins de la classe.

Pot ser que vos pregunteu que és això del tractament integrat de llengües, molt senzill és una metodologia on els alumnes aprenen una llengua per mitja dels continguts de altres assignatures, per eixemple, coneixement del medi, on els alumnes aprenen el vocabulari i gramàtica segons aprenen la lliçó, en el meu cas com a maestra d'AL la metodologia TILC s'assembla molt a la meua mena de traballar ja que nosaltres també treballem el llenguatge indirectament. Es per això que pense que aprofitaré el curs per a conéixer noves eines de treball a mes a mes que millorara el meu valencià.

Perdó si comet faltes d'ortografia espere i he de millora-les.