domingo, 26 de enero de 2014

TILC: Comunicació a Internet


Aquesta setmana hem traballat les xarxes socials.
Un tema sensible en educació, ja que es molt difícil protegir als alumnes de possibles engyans, els seus propis errors o diversos perills d'exposar les nostres vides en la xarxa. Hem estat dabatent estos temes en els fòrums del curs, arribant a la conclusió que el millor que podem fer per ells és previndre de futurs patiments amb una bona formació tant per a ells com per als pares. Que coneguen la importància del seus actes i la resposabilitat que comporta exposar tot alló que fas.
L'altra dia vaig veure una oració a Facebook que sàviament deia:
-El millor de tindre mes de trenta és que vaig fer totes mes favades abans de l'existència d'internet.


És veritat, ara el teu futur cap o nóvio o sogra et jutjaren pel que has fet amb quinze anys, perquè tot es queda en la xarxa, no és just però hem d'ensenysar-li a evitar que publiquen els seus errors.


D'altra banda, també hem de dir que les xarxes socials són una font de recursos educatius immensa, com a mestres d'AL és indispensable ja que la majoria dels nostres materials de treball hem de fer-los nosaltres mateixos i tota l'ajuda és ben rebuda.
Jo vaig estar veure Pinterest i Picasa, unes plataformes on podem compartir les nostres fotos i en el nostre cas, materials per a imprimir o escanejats.



https://picasaweb.google.com/MaestrosAyL

Aci tenieu dos webs de cadascuna de les plataformes que vos he comentat, ambdues són de la mateixa persona Eugenia Romero, una mestra d'AL de Illes Balears, que constantement esta compartint material nou i molt bo, és la presidenta de la asociació de mestres d'AL de Balears AMALIB i si no la coneixes ja és hora perquè ès una crack.


I per a finalitzar la tasca de la setmana, hem compartit informació de webs, vídeos i materials, per Twitter amb el hastag #TILCiTIC amb un resultat molt interesant i productiu.



No hay comentarios:

Publicar un comentario