domingo, 16 de febrero de 2014

Maquinari TIC

El tema tractat aquesta setmana ha sigut el maquinari TIC empleat a l'aula per a treballar, és a dir, la pissarra digital interactiva i la tauleta tàctil. Les pissarres digitals es van introduir a l'aula fa uns anys de la mà de les editorals, sobretot per a treballar llengües estrangeres. La tauleta tàctil és mes nova. 




Com ja van tractar en aquest curs i com mostra el video que ens van donar aquesta setmana, sense una bona formació en l'ús de les tecnologies i sense un canvi de metodologia, estem desaprofitant el maquinari i perdent el temp. Per a solucionar-ho ens trobem amb dos problemes: una part del professorat poc disposat a canviar la metodologia i a aprendre l'ús dels nous recursos, per altra una admisnistració educativa que encara que ha equipat als centres amb maquinari TIC, no forma adequadament al professorat ni en l'ús, ni en noves metodologies pedagogiques per a treballar a l'aula i  tampoc no es responsabilitza del manteniment dels aparats. 

No obstant això, és indiscutible la necessitat de l'adaptació de l'escola a les noves temps i digitalitzar-la d'acord a l'era tecnologica que vivim, d'altra manera seria negar la realitat que tenim. És una pena que es faça des d'una bona base i estem posam un pegat darrere d'altre. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario